Als u dan denkt dat het beter wordt in de gemeentepolitiek, dan blijkt dat een vergissing.
Onze lokale partij is weliswaar dé winnaar van de verkiezingen maar het buitensluiten van de derde grote partij in Bloemendaal is nu al begonnen.

Op 30 maart 2022 werden tijdens de raadsvergadering de voorzitters benoemd van de verschillende commissies. Hoewel Gerard Metselaar en Marielys Roos zich hadden gekandideerd voor diverse functies, zijn zij helemaal nergens in benoemd. Het was een zorgvuldig geplande actie van de andere partijen om Hart voor Bloemendaal daarbuiten te houden en de posities onderling te verdelen. Dat bleek wel uit het opgestoken duimpje tijdens de raadsvergadering van de fractie van D66 naar de VVD… En een omgestoken duimpje terug. Het was gelukt: Hart voor Bloemendaal lag eruit. En waarom? Waar is het fatsoen gebleven? Wat zijn dat voor manieren? Waarom heeft de burgemeester dit niet beter begeleid? Voor de sfeer in de raad is het belangrijk dat verhoudingen niet direct vertroebeld raken maar de voorzitter was in dit hele proces volstrekt afwezig.

Wat hier gebeurde is niets minder dan een dikke middelvinger naar de kiezers. De winnaar bewust buitensluiten laat zien dat er niets verandert in Bloemendaal en dat alweer de baantjes onderling worden geregeld. Oude politiek.

Laten wij vooropstellen dat het ons niet gaat om invloed of macht noch om de poppetjes. Wij hebben ons beschikbaar gesteld omdat wij menen dat mensen met ruime ervaring nodig zijn om nieuwe raadsleden en duo raadsleden op te leiden. Van de 19 raadsleden zijn er in de afgelopen periode 15 vertrokken. In plaats van blij te zijn met ons aanbod, werden onze raadsleden dus bruut af geserveerd en dat was afgesproken werk zo hebben wij uit betrouwbare bron vernomen.

Daarnaast moet het ons van het hart dat onze partij geen duo commissielid kan benoemen wat volstrekt unfair is. Terwijl het CDA met slechts 1 zetel in de raad drie duo commissieleden heeft kunnen benoemen, heeft Hart voor Bloemendaal met 3 zetels geen opleidingsplek voor onze kandidaat Mike Barnhoorn (#4 op de lijst). Wij hebben dit aangekaart bij de burgemeester en wij wachten nu op zijn voorstel om zaken recht te zetten. Zo hoort dat.

Maar het belangrijkste is dit: Hart voor Bloemendaal zal zich blijvend tegen de achterkamertjespolitiek verzetten. Wij gaan hard aan het werk voor u. Want het gaat om uw belangen, uw zorgen en uw ideeën.
Het moet OPEN en EERLIJK!

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: