De uitslag werd vandaag definitief bekend gemaakt door de burgemeester. Deze kunt u hier vinden:

Hart voor Bloemendaal heeft een prachtig resultaat geboekt en alle kandidaten hebben stemmen gehaald en niet zo’n beetje ook. Daar zijn we echt trots op zijn. We zijn goed zichtbaar geweest in de samenleving. De komende jaren gaat Hart voor Bloemendaal ‘de wijken in’ en zorgen dat we ook zichtbaar blijven. Vergaderen in de raadszaal hoort bij het politieke vak, maar veel belangrijker is het om contact te houden met de bevolking en de zorgen en ideeën van de inwoners op te halen. Wij willen een betrouwbare, stabiele lokale partij zijn in Bloemendaal. En wie weet wordt Hart voor Bloemendaal bij de volgende verkiezingen wel de grootste partij. Dat zou fantastisch zijn.

Coalitie

Dan iets over de coalitieonderhandelingen: Hart voor Bloemendaal loopt niet weg voor het besturen van de gemeente. Het zou niet meer dan logisch zijn als wij mogen aanschuiven. Onze gedachte is niet dat we gaan voor een dichtgetimmerd collegeakkoord want dan wordt democratie 4 jaar uitgeschakeld. We willen gaan voor open en eerlijke politiek, waarbij de raad weer het hoogste orgaan wordt en het politieke debat een kans krijgt en de bevolking oprecht wordt gehoord.

Waar wij een groot punt van maken is dit: projectontwikkelaars maken in Bloemendaal niet de dienst uit. Park Vogelenzang in Bennebroek is een voorbeeld hoe het absoluut niet moet. Dat punt zullen we nog eens heel duidelijk naar voren brengen. Verder zijn we absoluut geen voorstander van tijdelijke sociale huurwoningen. Wij kiezen voor kwaliteit. Als we bouwen in Bloemendaal moeten het goede, degelijke woningen worden die worden beheerd door woningbouwcorporaties. Leefbare buurten zorgen voor sociale cohesie, dat vinden wij belangrijk.

Marsil en Marielys

Marsil Driessen-Yousef #3 en Marielys Roos #1 op de verkiezingsavond in het gemeentehuis

Daarnaast willen we vooral een solide financieel bestuur. Degelijke financiën, geen gekke uitgaven, transparant en geen geheime deals. Wij vinden dat VVD-wethouder Nico Heijink op dit vlak de afgelopen 8 jaar de nodige steken heeft laten vallen. Er komen zware tijden aan. Wij willen dat Bloemendaal het in financieel opzicht weer goed gaat doen. Voor het overige maakt ons verkiezingsprogramma duidelijk waar Hart voor Bloemendaal voor staat.

Echter, mocht het niet lukken om mee te besturen, en mocht het zo zijn dat GroenLinks en D66 meedoen met de VVD, dan zullen wij de komende 4 jaar opnieuw oppositie voeren. Daarover niet getreurd. We hebben dat uitstekend gedaan de afgelopen periode en zijn daarvoor ruim beloond door de kiezers.

Mogen wij hier afsluiten en de kiezer bedanken en alle kandidaten voor de inzet, het harde werken en het mooie resultaat, want echt, wij hebben het samen supergoed gedaan.

Beëdiging 30 maart

Onze drie raadsleden: Gerard Metselaar, Marsil Driessen-Yousef en Marielys Roos zullen op 30 maart worden beëdigd. Dat is weer een plechtig moment en een feestje waard. Wie komt? Iedereen is van harte uitgenodigd in de raadszaal om dit bij te wonen.

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: