Gerard Metselaar

Bloemendaler in hart en nieren

ben ik vóór behoud van het dorpse karakter

Over Gerard

In juni 2021 is Gerard Metselaar toegetreden tot de fractie. Gerard is een aanwinst voor Hart voor Bloemendaal. Iets over zijn achtergrond nu: Gerard heeft bedrijfseconomie gestudeerd. Na zijn studie heeft hij onder meer als verslaggever gewerkt voor NRC en in die periode heeft hij zich toegelegd op en gespecialiseerd in het grote onderwerp ‘Europa’. In de periode dat hij verslaggever was, is hij gepromoveerd in de politicologie. Een knappe prestatie. Gerard heeft een brede wetenschappelijke belangstelling. Verder is het interessant te vermelden dat Gerard na zijn werk aan de universiteit werkzaam was als zelfstandig consultant op het gebied van de bouw en de stedenbouw, ook in Duitsland.

Gerard heeft bovendien als raadslid veel ervaring opgedaan in de gemeentepolitiek. Door zijn intelligentie en zijn integriteit heeft hij een uitstekende reputatie. Wij zijn er dan ook ongelooflijk trots op dat hij onze fractie is komen versterken.

Roos verwoordt het zelf als volgt: ‘Voor de verkiezingen in maart 2018 had ik Gerard Metselaar al dolgraag op de tweede plek gezien van onze kandidatenlijst. Maar helaas is dat toen niet doorgegaan. Dat Gerard in juni 2021 alsnog Hart voor Bloemendaal is komen versterken, is meer dan ik had durven hopen. Gerard is een wandelend geschiedenisboek. Je hoeft hem maar iets te vragen over Bloemendaal, of hij weet het. Hij is geboren en getogen in Bloemendaal. Het is echt onvoorstelbaar hoe goed zijn geheugen werkt. Hij heeft ook verstand van financiën en van volkshuisvesting. Een brok kennis waar je u tegen zegt. Maar ook op politiek vlak is hij zowel scherp als aimabel. Hij straalt gezag uit. Los daarvan en dat is minstens zo belangrijk, is Gerard een beminnelijk mens. Een gentleman ook. En een man met humor. We hebben samen veel plezier. Ik kan me aan Gerard optrekken. De samenwerking is prettig. We vullen elkaar goed aan. Grappig is ook dat Gerard in het noorden van onze langgerekte gemeente woont, nl in het dorp Bloemendaal, en ik woon juist in het uiterste zuiden, in Bennebroek. Reuze handig, want zo kunnen we ervaringen delen over wat er in onze eigen dorpskernen gebeurt. Wat ik zo enorm waardeer in Gerard is dat hij klaarstaat voor anderen. Hij heeft een groot hart en is op allerlei vlak maatschappelijk betrokken. Hij heeft zich ook ingezet voor de jeugdsport. We zijn een goed team en ik hoop dat we nog lang kunnen samenwerken.

Bloemendaal_fractie

Gerard is woordvoerder in de commissie samenleving. Het sociaal domein van de gemeente Bloemendaal is bij hem in goede handen. Maar nogmaals, Gerard kan over alle onderwerpen goed meepraten. Alles wat in de gemeenteraad aan besluitvorming voorligt, wordt binnen de fractie besproken en afgestemd.

Mensen achter Hart voor Bloemendaal

 

Onze kandidaten:

1. Marielys Roos

1. Marielys Roos

Fractievoorzitter, Bennebroek

2. Gerard Metselaar

2. Gerard Metselaar

Bloemendaal

3. Marsil Driessen-Yousef

3. Marsil Driessen-Yousef

Bennebroek

4. Mike Barnhoorn

4. Mike Barnhoorn

Bennebroek

5. Adri Bakker

5. Adri Bakker

Bennebroek

6. Joanna Bilski

6. Joanna Bilski

Bennebroek

7. Peter Roos

7. Peter Roos

Bennebroek

8. Anja Wierts

8. Anja Wierts

Bloemendaal

9. Rob Beljaards

9. Rob Beljaards

Aerdenhout

10. Elyze Kotteman

10. Elyze Kotteman

Bennebroek

11. John Kruiper

11. John Kruiper

Vogelenzang

12. Edwin Kroon

12. Edwin Kroon

Bennebroek

13. Johan Brasser

13. Johan Brasser

Bennebroek