Ons amendement om het maximaal aantal sociale huurwoningen van 120 te bouwen op Blekersveld is op 14 maart jl aangenomen. We hebben er keihard aan gewerkt maar het resultaat is binnen en daar zijn we zeer gelukkig mee. Eerlijk gezegd hadden wij er niet op durven hopen omdat een meerderheid daarvoor leek te ontbreken in de raad. Maar gelukkig kregen we op het laatste moment toch steun van collegepartij D66 die in meerderheid achter ons amendement ging staan.

Bron: Google maps (klik op de foto voor een vergroting)

Welke partijen stemden vóór ons amendement:

GroenLinks, PvdA, D66 (drie van de vier leden) en Hart voor Bloemendaal, samen goed voor 10 van de 19 zetels in de raad.

Welke partijen stemden tegen:

VVD, Liberaal Bloemendaal, Zelfstandig Bloemendaal, CDA en 1 lid van D66

Bron: Haarlems Dagblad, 16 maart 2024

Voor de tegenstemmers was ons amendement onbespreekbaar, maar vreemd genoeg stemden zij ook tegen het collegevoorstel om 80 sociale huurwoningen te bouwen op Blekersveld met uitzondering van het lid van D66. Zelfs een nog kleiner aantal van 60 sociale huurwoningen kon deze partijen niet bekoren.

Tja, dan wordt het spel wel erg hard gespeeld. Met 60 sociale huurwoningen waren D66 en PvdA namelijk ook akkoord gegaan en het is dus buitengewoon merkwaardig dat de tegenstanders zo rigide vasthielden aan hun eisen om minimaal te bouwen op een plek die bij uitstek geschikt is voor sociale woningbouw.

Met name zijn we verbaasd over de VVD. Deze partij stemde onlangs nog vóór de Woonvisie en die visie legt de gemeente een verplichting op om de komende jaren sowieso 200 sociale huurwoningen te realiseren.

Wij lopen niet weg voor onze maatschappelijke en wettelijke verantwoordelijkheid. We doen wat nodig is en zijn trots op het bereikte resultaat voor alle mensen die al jaren op een wachtlijst staan.

NH Nieuws schreef een artikel over Blekersveld en het debat afgelopen donderdag:

Bent u benieuwd naar het debat over Blekersveld en de woningbouw tijdens de raadsvergadering? Dan kunt u dat hier terugzien:

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: