Hart voor Bloemendaal vindt het absoluut onaanvaardbaar dat alleenstaande moeders en hun kinderen op straat worden gezet door onze gemeente. Daarom willen wij dat er met spoed voor huisvesting wordt gezorgd. De moeders met kinderen wonen al vier jaar in het voormalig klooster Dennenheuvel (Bloemendaal-Noord). Zij zijn hier komen wonen op uitnodiging van het gemeentebestuur en betalen huur. Helaas wordt Dennenheuvel gesloten op 1 december 2022. Voor de moeders die nog geen woning hebben gevonden komt deze datum dreigend dichtbij. Zelfs met urgentieverklaring lukt het sommige moeders niet. En urgentieverklaring krijg je echt alleen als de nood hoog is.

De nieuwe wethouder, mevrouw Gamri (PvdA) heeft gezegd dat ze zorgt voor vervangende woonruimte voor 1 van de moeders die volgens Gamri uit Bloemendaal afkomstig is. Maar de andere moeders moeten het maar uitzoeken? Daar lijkt het wel op want in een brief aan ons schrijft mevrouw Gamri dat andere gemeenten verantwoordelijk zijn.

 

(Klik op de brief om te vergroten)

Dat klopt natuurlijk niet. Want het onderscheid tussen moeders die afkomstig zijn uit onze gemeente dan wel uit een andere gemeente is fictief. Als je inmiddels al vier jaar in Bloemendaal woont, je hier ingeschreven staat, je kind naar school gaat in Bloemendaal en je werkt in deze regio, dan is het onredelijk om te zeggen dat je bij een andere gemeente hoort omdat je daar ooit hebt gewoond.

Wij begrijpen de wethouder niet, mede gelet op haar eigen achtergrond… Als er iemand is die begrip moet hebben voor deze moeders en niet zou moeten praten over afkomst of herkomst, dan is het wel wethouder Attiya Gamri.

Waar is het sociale hart van de PvdA?

Wij accepteren niet dat moeders en hun kinderen in de steek worden gelaten en verwachten dat de wethouder Gamri haar stinkende best gaat doen om de moeders die onze huurders zijn in Dennenheuvel, snel onder dak worden gebracht. En dus niet in Velserpoort bij de drank- en drugsverslaafden zoals de vorige wethouder van het CDA voorstelde, mevrouw De Roy. Dat was helemaal een krankzinnig idee van deze CDA-dame.

Laten we hopen op een verbetering in mentaliteit van ons gemeentebestuur. De menselijke maat
is soms ver te zoeken.

In het filmpje ziet u één van de moeders. (Opgenomen in het gemeentehuis tijdens een
commissievergadering begin 2022).

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: