Foto: Mike Barnhoorn, onze kandidaat voor de commissie Samenleving die Marielys Roos wilde voordragen voor benoeming

 

Waarom is Hart voor Bloemendaal zo snel gestapt uit de formatie? Was dat wel echt nodig? In het filmpje legt onze fractievoorzitter Marielys Roos dit uit:

Onze fractie wilde juist graag samenwerken met VVD, D66 en GroenLinks. Wij zien overeenkomsten met de VVD zoals bleek tijdens de raadsvergadering van 21 april 2022 toen het onderwerp Oldenhove werd behandeld. Maar ook met GroenLinks hebben wij het afgelopen jaar goed samengewerkt (splitsingsvoorstel, opvang van alleenstaande moeders en kinderen en nog tal van andere onderwerpen).

Wij waren verheugd over het advies van de informateur. Hart voor Bloemendaal is inmiddels een partij die rijp is om deel te nemen aan een college. En waarom ook niet, want niet alleen zijn wij de derde partij van Bloemendaal, wij hebben ook laten zien dat we constructief politiek bedrijven en zeer gericht zijn op inhoud en samenwerking.

Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn vanwege slechte omgangsvormen.

Wij werden dus gedwongen om eruit te stappen. En het is een feit dat zowel de heer Van Tienhoven van de VVD als de heer Faber van GroenLinks onafhankelijk van elkaar verklaarden dat ze het ‘ook wel konden begrijpen’ wat in ieder geval betekent duidt op een bewustzijn.

Het resultaat is nu dat de wens van een substantieel deel van de bevolking van Bennebroek en Vogelenzang niet serieus wordt genomen.

Samenwerking is alleen kansrijk wanneer sprake is van wederzijds respect en collegialiteit. Als er ook een sfeer is die hartelijkheid en vertrouwen uitstraalt. Uit het onderstaande fragment van de bandopname van 21 april jl. kunt u afleiden dat het met de omgangsvormen slecht is gesteld.

Het onderwerp Oldenhove kunt u overigens volledig terugzien in fragment 1, 2 en 3 bij agendapunt 6: https://gemeenteraad.bloemendaal.nl/Vergaderingen/Raad/2022/21-april/20:00

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: