Dolgelukkig zijn we want Hart voor Bloemendaal heeft het gered! Onze motie die wij samen met de #VVD indienden is aangenomen. Het #inloophuis voor o.a. #anorexiapatiënten komt niet per 1 juni op straat te staan.

Burgemeester Elbert Roest gaat zijn uiterste best doen om te zorgen voor (vervolg)huisvesting van Praktijkhuis Inspiration. Dat is beloofd. Ook gaat de gemeente financieel en organisatorisch bijdragen om een toekomstige verhuizing mogelijk te maken. Dus dat is een prachtig resultaat waar we blij mee zijn. En we zijn ook trots want eerlijk is eerlijk: we hebben er keihard aan gewerkt samen met de mensen van het inloophuis en met de VVD. Het was een perfecte samenwerking. Zo hoort politiek te zijn. Met een open hart voor de samenleving.

Hier ziet u een filmpje met één van de vrijwilligers van het Praktijkhuis. Fred is een geweldige kerel die het hart op de juiste plaats heeft zitten. Luister maar even naar zijn reactie van afgelopen zondag, 22 mei jl., toen het nog niet bekend was dat het Praktijkhuis zou worden gered. Fred was bezig afscheid te nemen en zijn gevoelens hierover zijn heel begrijpelijk.

 

Haarlem 105 en NH Nieuws hebben gisteren voor de vergadering in het gemeentehuis ook uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak. Het is een hartenkreet van de coördinator van het Praktijkhuis. Intussen is onze motie dus aangenomen waardoor het Praktijkhuis even op adem kan komen na de afgelopen stressvolle weken waarin hun bestaansrecht in gevaar leek te komen. Dat gevaar is afgewend. Wij zijn de VVD dankbaar voor hun steun in deze belangrijke zaak. In ons volgende nieuwsbericht willen wij u laten weten wie er nu precies voor en wie er tegen onze motie stemden. Wordt vervolgd dus.

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: