Vandaag, 19 februari 2022, ging ons team van Hart voor Bloemendaal de wijk in. Op bezoek bij de bewoners van Bloemveld I en Bloemveld II in Bennebroek. Wij wilden horen wat de bewoners vinden van de projectontwikkeling op Park Vogelenzang en dan vooral hun ideeën over de bouwplannen in en rondom de Watertoren en Villa Zonneheuvel op het voormalig GGZ inGeest terrein.

Vlag Hart voor Bloemendaal

We hebben goed geluisterd. Er zijn grote zorgen bij veel bewoners omdat de ontwikkelaar zich niet houdt aan het bestemmingsplan. Immers, het was nooit de bedoeling dat er 53 appartementjes zouden worden gebouwd naast de Watertoren. De bewoners vinden dat het college de projectontwikkelaar moet houden aan het bestemmingsplan en alle documenten die daarbij horen. Wethouder Wijkhuisen liet deze week weten aan de gemeenteraad dat hij geen kans ziet de ontwikkelaar een halt toe te roepen. De bewoners zijn hierover zeer teleurgesteld. Het kan toch niet zo zijn dat de ontwikkelaar de regels niet in acht neemt?

Omdat het college niet van plan is het bestemmingsplan te handhaven zullen wij met een motie komen in de raadsvergadering van 10 maart as. Meer nieuws hierover volgt later. In ieder geval was de bijeenkomst in de wijk voor Hart voor Bloemendaal buitengewoon nuttig. Als volksvertegenwoordigers nemen wij de ideeën en de zorgen van onze inwoners serieus.

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: