Dennenheuvel. Wat een bizar tafereel. Alles wordt weggegooid. Ook gloednieuw meubilair van Ikea. De Oekraïners en de statushouders hadden het blijkbaar niet meer nodig? Geld groeit aan de bomen in Bloemendaal? Onder het mom van: meubels verhuis je niet. Die gooi je weg en dan verstrek je gewoon een nieuw inrichtingsbudget. De overheid trekt toch wel weer de portemonnee. Maar wie betaalt dit allemaal? Dat bent u. Dat zijn wij.

Klik op de foto om te vergoten:

Wij van Hart voor Bloemendaal krijgen pijn in ons hart van deze verspilling. We hebben hierover de volgende vragen gesteld aan de wethouder:

Geachte wethouder Gamri, geacht college, 

Bij Dennenheuvel worden containers vol met meubels enz. volgepropt. Dat betreft niet alleen maar afval. Ook nieuwe tafels, houten meubilair enz. van Ikea. Er is al een container weg met nieuwe Ikea tafels en banken. Allemaal grofvuil nu. Het wordt met ladingen buitengezet en gedumpt. Ik heb een groot aantal foto’s ontvangen van iemand die daar momenteel woont en zegt dat er veel van statushouders was die nu naar Oldenhove verhuizen. Wij vragen ons af:

  • Waarom worden meubels niet gebruikt in Oldenhove of in de opvang in Bennebroek?
  • Waarom wordt dit niet naar de kringloop gebracht?
  • Klopt het dat nieuwe inwoners een geldbedrag krijgen of in ieder geval als lening ontvangen om hun woning in te richten? Hoeveel geld is dat per persoon voor de inrichting? En wie betaalt dat?
  • Waren deze spullen dan niet te gebruiken voor toekomstige woningen waar statushouders worden gehuisvest?
  • Waarom geen advertentie gezet met een oproep zodat ook mensen die in nood verkeren en werkelijk in armoede leven, hier misschien heel erg mee geholpen zouden zijn? Een groot aantal mensen in Nederland leeft momenteel in armoede.
  • Wat gebeurt er met alle wasmachines en ijskasten in Dennenheuvel? Worden die wel hergebruikt of ook weggegooid?

Het zal u niet verbazen dat de afvalbelt bij Dennenheuvel ons enorm schokt. We zijn echt verbijsterd. Dit is zeer negatief vinden wij. Zo veel weggooien is pure verspilling en een teken van een totaal gebrek aan respect voor mensen die hun best hebben gedaan spullen te verzamelen en af te staan. Maar ook voor de belastingbetalers en voor de statushouders/Oekraïners is deze vuilnisbelt een grof schandaal.

Tot slot: een vrijwilliger vertelde ons dat hierover al overleg had plaatsgevonden met de beheerders in Dennenheuvel die hiertegen hadden geprotesteerd. Dit kan ik niet verifiëren, maar ik verzoek u dat na te gaan. Wij kunnen ons niet voorstellen dat dit echt gebeurt anno 2022 waarin we allemaal wijzen naar duurzaamheid en rekening houden met elkaar en met mensen in nood enz. Dit is gewoon niet uit te leggen.

Hopend op een snelle en adequate reactie van uw kant,

Mvrgr, 

Marielys Roos
Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: