Ton Bruggeman van het CDA-Bloemendaal heeft tegen het Haarlems Dagblad gezegd dat #Oldenhove ook beschikbaar moet komen voor de moeders en hun kinderen uit Dennenheuvel. Dat is een geweldig bericht. Zo zien we dat door onze inspanningen er licht is aan het einde van de tunnel. Ook GroenLinks vindt dat de moeders niet op straat gezet mogen worden. In ieder geval meent deze partij dat de moeders moeten kunnen blijven in Dennenheuvel tot de sloop van de twee gebouwen van Euphrasia op het landgoed. Aanvankelijk was dat ook precies wat het college had beloofd aan de moeders. Later volgde echter een tweede brief van het college aan de moeders waarin de boodschap stond dat ze op straat stonden per 1 maart as terwijl de andere bewoners (statushouders en anti-kraak bewoners) wel konden blijven wonen.

Hart voor Bloemendaal vindt het geweldig dat CDA en GroenLinks onze noodoproep volgen en de moeders niet laten vallen. Na drie jaar wonen in Dennenheuvel is sprake van binding met #Bloemendaal. Dat geldt vooral ook voor de kinderen. Zij hebben recht op een veilige woonomgeving.

Een van de moeders die samen met haar dochter in Dennenheuvel woont

Intussen bereikt ons het gerucht dat gewerkt wordt aan een opvang in #Velserpoort. Dat is geen aanvaardbaar alternatief.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/261362/opvang-velserpoort-is-door-alcohol-en-drugs-onveilig-voor-daklozen

De moeders die in Dennenheuvel wonen met hun kinderen zijn niet #dakloos zijn. Velserpoort is bovendien helemaal geen veilige omgeving voor kinderen en biedt geen stabiliteit. Drugs zijn daar niet ver weg.

Wij hopen echt dat de wethouder en het college begrijpen dat dit niet de oplossing is. Morgen wordt onze motie ‘Kinderrecht op huisvesting’ behandeld in de raad. Wij hopen op steun. Wij willen graag een bestuur met een menselijk gezicht. #reddekinderen

Haarlems Dagblad artikel Arthur de Mijttenaere 2 februari 2022