Op ons verzoek zijn de gesprekken die informateur Bernt Schneiders voert met de 8 politieke partijen openbaar. Althans, dat heeft de informateur geschreven en we gaan er dan ook van uit dat alle 7 overige fracties ons goede voorbeeld zullen volgen, want dat is in onze ogen hoognodig. Hart voor Bloemendaal is voor open en eerlijk. Het is belangrijk dat de kiezers weten wat er wordt besproken met de informateur. Het proces rond coalitievorming is in Bloemendaal traditiegetrouw in nevelen gehuld. Wij willen daarmee breken. Vlak voor de verkiezingen wordt van alles beloofd, maar zodra de stemmen zijn geteld worden compromissen gesloten en blijft er vaak weinig over van verkiezingsprogramma’s

Nu is het zo dat het sluiten van compromissen binnen ons bestel het logisch gevolg is van de wens een meerderheid te vormen. Kiezers horen wel de kans te krijgen dit proces te volgen. Want de formatie heeft toch iets weg van een black box. Of noem het ruilhandel: wie geeft wat in ruil waarvoor? Wat zijn de breekpunten? En: hoe trouw zijn partijen eigenlijk aan hun eigen achterban?

Morgenavond, 5 april om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis vindt ons gesprek plaats met Bernt Schneiders. We worden op onze wenken bediend want het gesprek wordt zelfs livestream uitgezonden, precies zoals wij hebben verzocht. Zie het artikel in het Haarlems Dagblad:

Transparant bestuur begint vandaag en we hopen dat dit een eerste aanzet is tot een cultuuromslag. Het gesprek kondigen wij hierbij aan met de woorden:

‘Het recht van de sterkste is niet het sterkste recht’

Marielys Roos

Fractievoorzitter Hart voor Bloemendaal

Laatste nieuws: