Johan Brasser

Over Johan

Johan woont samen met zijn vrouw in Bennebroek. Hij is gepensioneerd en had vroeger een installatiebedrijf dat is overgenomen door zijn zoon. We leerden Johan kennen toen op de Hartekamp, een buitenplaats die net over de grens in Heemstede ligt, plannen waren gerezen om pal naast het historische hoofdgebouw drie forse appartementencomplexen te bouwen. Dat heeft veel beroering gebracht in de wijk die grenst aan Hartekamp (Bijweglaan, Krakeling en Van Ittersumlaan). Samen met wijlen Frans de Bueger en Noul van Ittersum heeft hij zich beziggehouden met het verzet tegen deze plannen.

Johan volgt de politiek in Bloemendaal nauwgezet. Toen hij hoorde dat wethouder Heijink voor €170.000 het dak van de voormalige St Franciscusschool in Bennebroek wilde vervangen, ging hij als voormalig dakdekker op onderzoek uit. Hij constateerde dat er weinig mis was met het dak. In ieder geval vertoonde het dak van dit gemeentelijk monument niet zodanige gebreken dat daar zo’n smak geld aan uitgegeven moest worden. Samen met Johan en wethouder Nico Heijink en enkele ambtenaren hebben we de stand van het onderhoud van het dak opgenomen. We zijn de zolder van deze voormalige school opgegaan en we troffen daar een gigantische onbenutte ruimte aan. Onvoorstelbaar dat de gemeente hier geen gebruik van maakt. Die zolder is zo groot dat daar met gemak zeker twee wooneenheden gerealiseerd zouden kunnen worden. En ja, elke woning is belangrijk. Zeker nu we te maken hebben met zo’n groot woningtekort. Johan constateerde opnieuw dat het met het onderhoud behoorlijk goed gesteld was. In ieder geval was het werk dat wethouder Heijink in gedachten had beslist onnodig.

Wethouder Heijink stribbelde echter tegen. Hij wilde het geld blijkbaar erg graag uitgeven en gaf tegenstrijdige verklaringen aan de gemeenteraad. Na een jaar ging het roer om en werd het werk alsnog uitgevoerd maar wel voor een aanzienlijk lager bedrag: de reparatie kostte toen €70.000. Alsnog veel te veel geld want wij hadden intussen een andere dakdekker benaderd die de klus voor maximaal €50.000 wilde doen. Deze ondernemer heeft van de wethouder nooit meer iets vernomen. Zo gaat dat met geldzaken in Bloemendaal. De gulle wethouder wilde er niet meer over spreken. Wij spreken onze waardering uit voor Johan Brasser die vasthoudend is en de gemeenschap een ton heeft bespaard. Jammer dat hij van het college van B&W nooit een bedankje heeft ontvangen.

Johan houdt samen met zijn vrouw van wandelen. Hij heeft in zijn leven veel indrukwekkende tochten gemaakt. In Nepal, Bhutan, maar ook hebben zij samen lange afstanden gelopen in Duitsland. Van lopen wordt en blijft een mens gezond. Daarnaast is Johan een verwoed lezer van boeken. Lopen, lezen, maatschappelijk en politiek betrokken: het is het recept om gezond van lijf en geest te blijven. Johan heeft een brede algemene ontwikkeling en grote woordenschat. Hij is en blijft een bescheiden en aimabel mens. Er is wel één zaak die hem zeer aan het hart gaat: het verdwijnen van de ambachtsschool beschouwt hij als een groot verlies voor Nederland.

Welnu, wij zijn trots op Johan Brasser en blij verheugd dat hij onze kandidatenlijst versterkt. Een man met visie, interesse en bovenal een sympathiek karakter.

Mensen achter Hart voor Bloemendaal

 

Onze kandidaten:

1. Marielys Roos

1. Marielys Roos

Fractievoorzitter, Bennebroek

2. Gerard Metselaar

2. Gerard Metselaar

Bloemendaal

3. Marsil Driessen-Yousef

3. Marsil Driessen-Yousef

Bennebroek

4. Mike Barnhoorn

4. Mike Barnhoorn

Bennebroek

5. Adri Bakker

5. Adri Bakker

Bennebroek

6. Joanna Bilski

6. Joanna Bilski

Bennebroek

7. Peter Roos

7. Peter Roos

Bennebroek

8. Anja Wierts

8. Anja Wierts

Bloemendaal

9. Rob Beljaards

9. Rob Beljaards

Aerdenhout

10. Elyze Kotteman

10. Elyze Kotteman

Bennebroek

11. John Kruiper

11. John Kruiper

Vogelenzang

12. Edwin Kroon

12. Edwin Kroon

Bennebroek

13. Johan Brasser

13. Johan Brasser

Bennebroek