Gerard Metselaar

In juni 2021 is Gerard Metselaar toegetreden tot de fractie. Gerard is een geweldige aanwinst voor Hart voor Bloemendaal. Iets over zijn achtergrond nu: Gerard heeft bedrijfseconomie gestudeerd. Na zijn studie heeft hij onder meer als verslaggever gewerkt voor NRC en in die periode heeft hij zich toegelegd op en gespecialiseerd in het grote onderwerp ‘Europa’. In de periode dat hij verslaggever was, is hij gepromoveerd in de politicologie. Voorwaar geen kleine prestatie! Hieruit blijkt zijn brede wetenschappelijke belangstelling. Verder is het interessant te vermelden dat Gerard na zijn werk aan de universiteit in Bloemendaal was gevestigd als zelfstandig consultant op het gebied van de bouw en de stedenbouw, ook voor Duitsland.

Gerard heeft bovendien ook nog ruimschoots ervaring opgedaan in de gemeentepolitiek. Gepokt en gemazeld in de politiek, zo zouden we kunnen stellen. Door zijn intelligentie maar ook door zijn integriteit heeft hij een uitstekende reputatie. Wij zijn er dan ook ongelooflijk trots op dat hij onze fractie is komen versterken.

Gerard Metselaar in juni 2021 vlak na zijn be├źdiging

Roos verwoordt het zelf als volgt: ‘Voor de verkiezingen in maart 2018 had ik Gerard Metselaar al dolgraag op de tweede plek gezien van de lijst. Maar helaas was het voor Gerard op dat moment niet mogelijk. Dat Gerard in juni 2021 alsnog Hart voor Bloemendaal is komen versterken, is meer dan ik ooit had durven hopen. Gerard is een wandelend geschiedenisboek. Je hoeft hem maar iets te vragen over de geschiedenis van Bloemendaal, of hij weet het. Hij is geboren en getogen in Bloemendaal. Het is echt onvoorstelbaar hoe goed zijn geheugen werkt. Hij heeft niet alleen verstand van financi├źn, maar ook van bijv. volkshuisvesting. Hij weet precies hoe woningbouwcorporaties werken en alles op het gebied van sociale huur. Een brok kennis waar je u tegen zegt. Maar ook op politiek vlak is hij zowel scherp als aimabel. Hij straalt gezag uit, maar daarnaast, en dat is minstens zo belangrijk, is Gerard een beminnelijk mens. Een gentleman ook. En een man met humor. We hebben samen veel plezier. Ik kan me aan Gerard optrekken. De samenwerking is heel prettig. We vullen elkaar goed aan. Grappig is ook dat Gerard in het noorden van onze langgerekte gemeente woont, nl in het dorp Bloemendaal, en ik woon juist in het uiterste zuiden, in Bennebroek. Reuze handig, want zo kunnen we ervaringen delen van wat er in onze eigen dorpskernen gebeurt. Wat ik zo enorm waardeer in Gerard is dat hij klaarstaat voor anderen. Hij heeft een groot hart en is op allerlei vlak maatschappelijk betrokken. Hij heeft zich ook ingezet voor de sport. Ik ben zelf niet zo enorm sportief, al wandel ik graag en veel. Dat hebben we ook met elkaar gemeen, want ook Gerard houdt van wandelen. Ik heb gemerkt dat we het over allerlei onderwerpen snel eens zijn. Dat is een enorm voorrecht als je samen in een fractie zit. Ik hoop dat we nog lang kunnen samenwerken.

Een bijzonder groot compliment voor Gerard Metselaar, de man in de fractie van Hart voor Bloemendaal.

Gerard is woordvoerder in de commissie samenleving. Het sociaal domein van de gemeente Bloemendaal is bij hem in goede handen. Maar nogmaals, Gerard kan over alle onderwerpen goed meepraten. Alles wat in de gemeenteraad aan besluitvorming voorligt, wordt binnen de fractie besproken en afgestemd. Roos en Metselaar vormen een uitstekend team.

Gerard Metselaar, geboren en getogen Bloemendaler