Wat heeft het losgemaakt? De burgemeester over ‘Het Complot van Bloemendaal’

Wat heeft het losgemaakt? De uitzending ‘Het Complot van Bloemendaal’? De discussie over netwerkcorruptie, de macht van de VVD en GroenLinks in deze gemeente, de mores in de gemeentepolitiek, de behandeling van twee eigenaren van een landgoed, de strafvervolging van raadslid Marielys Roos, barstte los op Twitter na afloop van de uitzending.

NB: voor wie de aflevering niet heeft gezien of nog een keer wil bekijken plaatsen wij hier de link:

https://www.npostart.nl/BV_101398813

De burgemeester (Elbert Roest) put intussen moed uit de aflevering ‘Opstandelingen’. Het Haarlems Dagblad vandaag hierover:

De burgemeester: ‘Het straalt zo enorm op ons af. Ambtenaren durven nauwelijks te zeggen dat ze bij de gemeente werken. Ik ben veertig procent van mijn tijd bezig met de vele vragen en integriteitsmeldingen van een paar raadsleden. Dat gooit zand in de raderen van de gemeente. Dat is werkelijk geen doen.

Over de vele raadsvragen en de integriteitsmeldingen waar de burgemeester zo verschrikkelijk veel tijd aan besteed zullen wij morgen een genuanceerd verslag uitbrengen. Want aan elk verhaal dat hier in het gemeentehuis van het chique Bloemendaal wordt verteld, kleven toch minstens twee kanten. En die andere kant zullen we ook belichten aangezien het Haarlems Dagblad dat verzuimt te doen. Dat betekent dat wij deze leemte op zullen moeten vullen. U mag dan uiteraard zelf beslissen of de waarheid in het midden ligt of ter linker- of rechterzijde daarvan.

Op Twitter was na afloop van de uitzending op 18 juni het commentaar niet van de lucht. Enkele tweets: