Walgelijk

Omdat wij ons niet kunnen verweren als partij vanwege de geheime deal met de families Slewe, hieronder een reactie van fractievoorzitter Marielys Roos op een post op facebook:

Walgelijk. Dit bericht blijkt geplaatst te zijn door iemand op de facebook pagina van Slewe. Waar deze schrijver echt grondig de fout in gaat is de vergelijking met het verleden. Laat ik er dit van zeggen: die hele deal is nog steeds geheim. Hoe graag ik er ook over zou willen spreken om de inwoners te vertellen wat mijn overwegingen zijn geweest. Maar dat mag dus niet. En dat is waardeloos. Ik snap dat er inwoners zijn die zich in de steek gelaten voelen door de som geld die is betaald door de gemeente, maar dan moeten ze toch echt bij het college zijn: Nico Heijink, VVD, Suzanne de Roy, CDA en burgemeester Roest en Henk Wijkhuisen, D66. Maar hoe dan ook is de vergelijking met de vervolging van de joden onverteerbaar en onverkwikkelijk. Ik wil nog iets anders zeggen hierover: in het verleden is steeds gezegd dat ik op schoot zat bij Rob Slewe of omgekeerd. Dat is kwaadaardige kletspraat. Ik heb de gemeente juist altijd opgeroepen tot een redelijk vergelijk. Tot het vermijden van willekeur. Tot beperking van schade voor de gemeenschap. Maar, er werd niet geluisterd naar mij. Sterker nog: ik kreeg een strafproces aangesmeerd. En zie wat nu na 11 jaar ellende is gebeurd: €750.000 heeft de gemeente betaald aan de Slewes terwijl dat nergens nodig voor was geweest als de grote partijen VVD, D66 en GroenLinks deze hele zaak niet zo enorm op de spits hadden gedreven. Vergeet dan verdorie ook niet de prijs die ik zelf heb betaald door een strafproces dat qua omvang gigantisch is en waar niemand het nog over heeft. Dat idiote proces heeft mij 7 jaar beziggehouden met talloze rechtszittingen voor meervoudige strafkamers. Een megaproces alsof Justitie niks beters te doen heeft dan achter mij aanjagen alsof ik een zware crimineel ben. Dat heeft de belastingbetaler vermoedelijk ook €1 miljoen gekost. Het is toch niet normaal zoals ik ben behandeld en geschoffeerd en bedrogen? De menselijke maat is in dat Bloemendaalse bestuur totaal afwezig. Dan sloof je je uit voor goed en integer bestuur en krijg je dit ook nog naar je hoofd geslingerd.

Bennebroek – Marielys Roos, raadslid in Bloemendaal

Onze partij roept het gemeentebestuur nu echt zeer dringend op om alles rond deze deal openbaar te maken, want zo kunnen wij ons werk niet doen en krijgen wij al weer de schuld van onbehoorlijk bestuur terwijl wij alles hebben gedaan om dit conflict in der minne te schikken en we de gemeente van te voren (al in 2014 maar ook uitgebreid in de zomer van 2015 en daarna nog een aantal keren) hebben gewezen op de grote financiële schade als de ruzie door bleef gaan.