Verkiezingen: een eerste kennismaking

Het is verkiezingstijd. Alle politieke partijen zijn bezig hun lijst samen te stellen. Wij willen u nu vast laten kennismaken met enkele kandidaten op onze lijst voor de verkiezingen van maart 2022. De definitieve lijst maken wij eind januari aan u bekend. #GR22

Marielys Roos, fractievoorzitter. Zij woont in Bennebroek en is sinds 2014 politiek actief als raadslid in de gemeente Bloemendaal. Haar hart ligt bij natuur, biodiversiteit, bescherming van het cultureel historisch erfgoed. Verder is zij financieel deskundig. Haar achtergrond is fiscaal jurist. Haar cv kunt u vinden op de website van de gemeenteraad.

Gerard Metselaar, commissielid. Hij woont in Bloemendaal. Over Gerard hebben wij de afgelopen week een uitgebreid stuk gepubliceerd op deze website. Gerard heeft een ongelooflijke dossierkennis. Hij heeft een enorme kennis van zaken op vrijwel elk gebied. Gerard is gepokt en gemazeld in de politiek. Hij is geboren en getogen Bloemendaler.

Elyze Kotteman, woonachtig in Bennebroek. Zij is jong en dynamisch. Een creatieve vrouw met oog voor jongeren en hun belangen. Zij vindt dat het tijd wordt dat jongeren ook gehoord worden in Bloemendaal. Het is een gemeente waar veelal ouderen wonen. Maar laten we de jonge mensen ajb niet vergeten en ook aan ons binden. Politiek is van ons allemaal.

Adri Bakker, woonachtig in Bennebroek. Adri is jarenlang werkzaam geweest in de zorg. Zij heeft hart voor Bennebroek en heeft een enorme sociale betrokkenheid bij deze dorpskern. Ze is jarenlang bestuurder geweest van de Dorpsraad Bennebroek en heeft een groot netwerk in deze kern opgebouwd. Adri is een verbindende persoon. Zij is ook resultaatgericht en heeft laten zien dat zij een perfecte teamspeler is. Het is voor onze partij een grote eer dat zij op onze kieslijst komt.

Peter Roos, woonachtig in Bennebroek. Peter is KNO-arts. Zijn belangstelling gaat uiteraard uit naar volksgezondheid en veiligheid. Hij werkt in het RKZ-ziekenhuis in Beverwijk. Hij is getrouwd met de fractievoorzitter. Samen hebben zij drie volwassen zoons. De familieband is hecht. Voor Peter geldt dat het geluk zit in de kleine dingen. In wat dichtbij is, want dat is waar het leven zich afspeelt. Een goede gezondheid is van onschatbare waarde. Peter heeft een motto: ‘plus de plussen (+), min de  minnen (-), dan heb je een goed leven. In het fragment hieronder spreekt Peter over roken en de gevolgen voor het lichaam.