Snippergroen in Bloemendaal

Het is wel weer een dingetje dat de gemoederen bezig houdt. Snippergroen in Bloemendaal. Wat is dat eigenlijk ‘snippergroen’? Wij hebben het voor u opgezocht. De definitie volgens de gemeente Hardenberg vindt u helemaal onder aan dit nieuwsbericht. Terug naar Bloemendaal en wat hier aan de hand is. Begin juni sprak een inwoner uit Bloemendaal in tijdens de commissie grondzaken over de inlijving van een stuk grond in Park Brederode in Bloemendaal door een particulier. De inspreker vroeg zich af wat hier aan de hand was en vond het niet kunnen. Hier vindt u de tekst van de inspreker: 150602C Brief aan Raad mbt Snippergroen Meerzicht. Naar aanleiding hiervan stelde D66 prompt vragen en kreeg ook antwoord, ruim anderhalve maand later. Zie hier de vragen en antwoorden: C20 Beantwoording Artikel 40 vragen D66 verkoop openbaar gebied Park Brederode- 2015050812 Deze antwoorden die met het griffiebericht van 24 juli (!) zijn toegestuurd aan de raad, hebben ons nogal verbaasd. Waarom wordt er niet gehandhaafd in Bloemendaal? Belangrijker nog: dit soort kwesties moeten aan de raad worden voorgelegd en waarom is dat niet gebeurd? Wat is de reden om dit zo te doen? Kortom: we waren niet tevreden en hebben daarop zelf extra vragen gesteld, zie: Hart voor Bloemendaal vragen 25 juli 2015 snippergroen. Vanochtend een uitgebreid artikel in het Haarlems Dagblad, zie: 20150729-HAA_REGIO_-MULTITABLOID-HAA_REGIO_02—H_142560438

METADATA-START

METADATA-START

METADATA-START

METADATA-START

METADATA-START

METADATA-START

Het hele verhaal staat er in geuren en kleuren in. Tja, dat is weer een gedoe van jewelste in Bloemendaal. Maar wat moeten we nu denken van de eigenaar van Villa Meerzicht? Een hek plaatsen is niet gratis. Dat doe je niet op eigen houtje, lijkt ons zo. En dan staat er ook nog in de krant dat de eigenaar voorzitter is geweest van de Rotary. Heel vervelend als je op die manier in de krant komt en al helemaal omdat uit het rapport dat de burgemeester heeft laten opstellen, lijkt dat er allerlei clubjes in Bloemendaal actief zijn die achter de schermen van alles lijken te bekokstoven waarbij de naam van de Rotary ook is gevallen. Het is allemaal niet best. Wij zijn dan ook geen voorstander van het schieten met munitie op inwoners van onze gemeente. Wie het ook betreft: dit zijn ONZE inwoners. De gemeente moet niet wijzen met een beschuldigende vinger naar inwoners. Nu is de link met het rapport van de burgemeester al weer gelegd. En daarmee wordt de publieke opinie beinvloed. Wij zeggen: doe dat niet en ga eens op een verantwoorde manier deze gemeente besturen. Houd in vredesnaam op met zinloze procedures, ga niet contra legem handelen, handhaaf waar gehandhaafd moet worden en schuif de schuld niet zo maar publiekelijk in de schoenen van de ambtenaren. Want dat is nu ook gebeurd. De burgemeester schijnt gezegd te hebben dat het niet bekend was. Maar wat is dat nou weer voor smoes? Als u de antwoorden leest op de vragen van D66, dan staat daar toch onder: burgemeester en wethouders en secretaris? Inderdaad. Dat staat er onder. En dan zeggen dat je het niet weet, vinden wij niet zo netjes. Het is lekker makkelijk om de ambtenaren de schuld te geven. Als dat al zo zou zijn, dan heeft het bestuur van deze gemeente liggen slapen. En dan wordt het hoog tijd dat het bestuur wakker wordt en de boel eens goed op orde gaat brengen. Hoe veel erger moet het nog worden in Bloemendaal voordat er eens iets verandert? Regels zijn er niet voor niets. Afspraken moet je nakomen. Handhaven moet je in principe als regels worden overtreden. Er worden geen dealtjes gemaakt en je kunt niet terugkomen op eerdere besluiten tenzij sprake is van overmacht. Je gaat niet onnodig procederen. Allemaal heel normaal, maar in Bloemendaal dus niet.

Dan nog een kleine kanttekening: de burgemeester zegt dat er nog niets verloren is. Er zijn geen zaken gebeurd die onomkeerbaar zijn. Nou, dat is dus niet zo. Dat hek gaat niet vanzelf weg en wij nemen aan dat het hek er ook niet vanzelf zo maar terecht is gekomen. Allemaal negatieve energie en afwachten wat er dan nu weer gaat gebeuren. Elke dag iets in Bloemendaal.

Als uw tuin grenst aan een ongebruikt stuk grond van de gemeente, heeft u de mogelijkheid deze grond te kopen of te huren om uw tuin uit te breiden. Zo’n groenstrook dat aangrenzend aan uw perceel ligt, wordt ook wel snippergroen genoemd.

Snippergroen kunt u alleen huren of kopen als deze:

  • weinig betekenis heeft voor de openbare ruimte;
  • geen onderdeel is van de gemeentelijke infrastructuur;
  • geen deel uitmaakt van de hoofdgroenstructuur.