Sinterklaas spelen met geld van de inwoners

Over verkoop van gemeentelijk vastgoed door het college van B & W van Bloemendaal is regelmatig nieuws te melden. Zo hebben wij eerder op deze website de verkoop van de gymzaal in Bennebroek onder uw aandacht gebracht. Een gebouw dat in het centrum van Bennebroek voor de som van € 20.000 van de hand is gedaan door het college. Een fooi wanneer we bedenken dat het naastgelegen washok bij het klooster voor ruim €400.000 is verkocht. Ook het voormalig pannenkoekenhuis is voor een luttel bedrag verkocht met als motivering dat het zo ongelooflijk belangrijk was voor de inwoners dat er pannenkoeken werden verkocht in het huisje aan de Mollaan in Bloemendaal. Ten tijde van de verkoop eind 2014 was er een koper die tonnen meer bood, maar dat mocht niet baten want de gemeente wilde koste wat kost een ‘deal’ sluiten die voor de belastingbetaler zeer ongunstig was. Er wordt trouwens geen pannenkoek meer verkocht.

En zo kunnen we nog veel meer voorbeelden noemen. Het nieuwste voorbeeld is de voorgenomen verkoop van een woning aan de Deken Zondaglaan in Vogelenzang. De gemeente wilde dat voor een appel en een ei verkopen aan de woningbouwcorporatie. GroenLinks en PvdA en het CDA waren voor. Want, zo luidde de redenering: op die manier blijft de woning behouden als sociale huurwoning. Een onzinnige gedachte. De corporatie is geen liefdadigheidsinstelling en regelmatig worden sociale huurwoningen verkocht op de vrije markt.

Hoe dan ook is vaststaand beleid: verkoop van gemeentelijk vastgoed moet gebeuren op de vrije markt tegen de hoogst mogelijke prijs en de verkoopopbrengst wordt gebruikt om de schulden van de gemeente af te lossen. Dus geen handjeklap begonia, geen vriendendiensten, geen onderhandse dealtjes, maar gewoon transparant op de vrije markt aan de hoogste bieder. Omdat het college zich niet aan vaststaand beleid wenst te houden, dienden wij op 11 november een motie in die simpelweg inhoudt dat het vaststaand beleid wordt gevolgd. Vreemd dat je zo’n motie moet indienen, want je zou toch denken: beleid is beleid. Maar zo werkt het dus niet in Bloemendaal.

Deken Zondaglaan in Vogelenzang

Gelukkig is onze motie aangenomen zij het met een zeer krappe meerderheid. Het filmpje hieronder geeft een aardig beeld van wie in deze gemeente graag Sinterklaas wil spelen met geld van de belastingbetaler en wie kiest voor degelijk financieel bestuur. U kunt op ons rekenen als het gaat over financieel degelijk beleid.

O ja, u vraagt zich misschien toch af voor welk bedrag het college zo graag de Deken Zondaglaan nr 34 aan de corporatie had willen overdoen? Dat mogen wij u helaas niet vertellen, want u raad het al: dat is GEHEIM!!!