Opstandelingen is het gesprek van de dag

Zoals u weet is de eerste aflevering van Opstandelingen geweest. Afgelopen donderdag, 4 juni, ging het over Almelo. De burgemeester werd gevraagd naar zijn standpunt. Hij weigerde te spreken voor de camera. Naderhand vertelde hij de krant dat hij ‘baalde’ van het eenzijdige beeld dat de redactie had gegeven van zijn stad. Hij geeft de programmamakers de schuld. Het was in zijn ogen een eenzijdig verhaal. BNNVARA zou niet genoeg research hebben gepleegd enz enz. Het lag met andere woorden aan de programmamaker en niet aan de gemeente Almelo.

Als een burgemeester staat voor zijn gemeente en de inwoners, staat voor integer bestuur, dan gaat hij dat gesprek natuurlijk niet uit de weg. En doet hij dat wel, zoals in Almelo gebeurde, dan moet hij niet achteraf gaan klagen dat de televisiemakers en journalisten hun werk niet goed doen. De regisseur van Opstandelingen stuurde hierover een brief en Tubantia publiceerde die: Regisseur ‘de bende van Almelo’ stuurt open brief, Tubantia

Hoe is de situatie dan in Bloemendaal? Gaat de burgemeester het gesprek aan of beëindigde hij het gesprek voor dat goed en wel op gang was gekomen?

In de auto voor het gemeentehuis van Bloemendaal: Sophie Hilbrand en Jet Schol

De uitzending is op 18 juni maar ook hier weigerde de burgemeester voor de camera te verschijnen, zelfs als de cameraploeg voor de deur van het gemeentehuis staat. Dit is natuurlijk te betreuren. Er is geen geldig excuus om dat niet te doen.

Intussen is in Almelo de discussie over het optreden van hun burgemeester en hun gemeenteraad losgebarsten op Facebook. Wilt u weten wat de mensen vinden en hoe er wordt gereageerd op het programma, de raad, de burgemeester en de opstandelingen, zie dan:

Facebook post met reacties op programma Opstandelingen

Iemand schreef: ‘Ik kom niet uit de gemeente Almelo. Dus de mensen uit de uitzending ken ik ook niet. Toch was de hele uitzending een van herkenning! Triest genoeg, want die wanhoop voelen ook mijn “klanten”, de onrechtvaardige behandeling enz…’