Het strafproces: 27 maart om 11.00 uur

Op 27 maart as staat Roos voor de zoveelste keer voor de meervoudige strafkamer van het strafhof in Amsterdam. Hoeveel rechters hebben zich hier al over gebogen de afgelopen 3 jaar? Hoeveel AG’s? Alsof Roos een van de allergrootste criminelen is die in dit land nog vrij rondloopt. Na maandenlange smeekbeden aan de burgemeester staat zij met lege handen. Intussen werd door de heer Roest wel het politiebusje besteld in december 2017 in overleg oa met de nestor van de gemeenteraad, Andre Burger van het CDA, en werd onlangs nog door Meindert Fennema van GroenLinks een verhaal de wereld in gestrooid over een opsluiting van deze burgemeester.

Het laagste is nog niet laag genoeg.

Het is onvoorstelbaar dat er 400.000 stukken in de back-up zitten die eerder zogenaamd¬† niet bestonden of waren vernietigd, maar Hoffman Bedrijfsrecherche had ze in een mum van tijd boven water. Uit deze stukken blijkt de onschuld van Roos¬† terwijl zij al drie jaar vergeefs bezig is dat aan te tonen. Hoe is het mogelijk dat de overheid bewust zaken verdraait, de boel aan elkaar liegt en weigert openheid van zaken te geven? De waarheid wordt hier bewust verzwegen. Van verschillende kanten heeft Roos het bericht bereikt dat burgemeester Roest van hogerhand instructie heeft gekregen. Wie is ‘hogerhand’. Welk belang weegt zwaarder? Is dat het politiek establishment, de netwerkcorruptie? Of moet het recht zegevieren? Wij mogen toch hopen dat de ogen eindelijk opengaan van Justitie as dinsdag. Het heeft lang genoeg geduurd.

In ieder geval hebben Roos en haar advocaat de handen vol aan het voorbereiden van de strafzaak die op dinsdag 27 maart dient, aanvang 11.00 uur. Het is een openbare zitting. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Opzienbarend zal het zeker zijn omdat diverse onverkwikkelijke aspecten helder voor het voetlicht zullen worden gebracht. De personen die hierbij betrokken zijn en een rechtstreeks aandeel in deze smerige zaak hebben zullen bij naam genoemd worden. Ook hoe het spel gespeeld is achter gesloten deuren. Overigens: zo gesloten zijn die deuren niet. Voor het ‘netwerk’ zijn de deuren altijd open en valt er van alles onderling te delen en verdelen. Maar de schade die dat derden berokkent, zal deze dienaren van de publieke zaak koud laten. Het vertrouwen in democratische rechtstaat heeft een flinke deuk opgelopen door dit proces maar dat verhindert niet dat Roos op dinsdag openhartig zal spreken.

 

Het hof ligt dicht bij het CS. Het adres is IJdok 20. Meer details vindt u in de brief hieronder. Er is ook parkeergelegenheid.