Extern toezicht op VRK

Wanneer de veiligheid in het geding is, branden niet geblust kunnen worden, onvoldoende materieel aanwezig is, bezuinigingen volgens de commandant de oorzaak zijn van de deplorabele toestand van de brandweerbestrijding, dan is het wat ons betreft hoognodig dat er extern toezicht komt van een deskundige instantie. Op dit moment zijn de tien gemeenteraden verantwoordelijk voor de controle van de handel en wandel van de VRK. Maar de raadsleden beschikken niet over een blusdiploma. Deskundig toezicht, daar draait het om. Hart voor Bloemendaal probeert in overleg te treden met andere partijen in de regio om te zien of wij daarvoor steun kunnen krijgen want in Bloemendaal is dat niet gelukt. Alle andere partijen vinden het prima als de VRK zelf aan de slag gaat. Maar er zijn te veel signalen die nu niet meer genegeerd kunnen worden. Op allerlei plaatsen in de regio zijn vragen gesteld over het functioneren van de VRK. Zo ook in Haarlem, door de partij Trots Haarlem.

Zie hier ons persbericht hierover: Persbericht Hart voor Bloemendaal 1 mei 2015 toezicht VRK en het bericht in het Haarlems Dagblad vandaag.

Zie verder ook het laatste nieuws op nu.nl: http://www.nu.nl/binnenland/4043096/aantal-vrijwilligers-brandweer-laagste-niveau-in-tien-jaar.html

IMG_1304