Duinpolderwegnieuws

In de commissievergadering deze week kreeg de wethouder een verzoek van het CDA om de heer Grotenhuis uit te nodigen voor een presentatie over de Duinpolderweg ten behoeve van de raad in Bloemendaal. Precies dezelfde presentatie als de projectleider op 9 december in Noordwijkerhout had gegeven. De heer Grotenhuis is nog nooit in Bloemendaal geweest. Wel in Hillegom en nu ook in Noordwijkerhout. Die presentatie viel in die laatste gemeente niet echt in goede aarde. De raad leek kritisch in Noordwijkerhout. Hier vindt u een kort artikel dat over die bijeenkomst gaat.

De wethouder in Bloemendaal was niet enthousiast. Hij vond dat niet zo nodig om de projectleider uit te nodigen, maar vanuit D66 hoek kwam vervolgens de uitstekende suggestie om in plaats van de projectleider, mevrouw Post, VVD gedeputeerde van de provincie NH,  uit te nodigen. Dat vinden wij een nog veel beter plan. Mevrouw Post weet als geen ander deze weg te verkopen. Wij noemen dat propaganda. Hoewel nut en noodzaak nog lang niet vast staan van deze weg, wordt vanuit de provincie NH bij hoog en bij laag beweerd dat de weg beslist noodzakelijk is.

Wethouders die mevrouw Post steunen, wordt dat niet altijd in dank afgenomen. Onlangs moest de VVD wethouder Ivo ten Hagen opstappen in Hillegom omdat hij zich te positief uitliet over de Duinpolderweg. Hoe dan ook: we hebben de wethouder niet concreet horen beloven dat hij mevrouw Post zal uitnodigen. We houden een vinger aan de pols. Intussen heeft een inwoner van Bloemendaal een brief gestuurd aan het Weekblad. Hij stoort zich aan de propaganda van de VVD en spreekt over papagaaien. Wij publiceren deze brief hier. De schrijver heeft scherpe kritiek op de VVD. GertJanFullSizeRender