Chocola

Hoewel Bloemendaal financieel aan een koordje bungelt en de handen vol heeft aan bestuurlijke problemen, heeft het college in al zijn wijsheid besloten akkoord te gaan met de aanschaf van twee mallen voor het ‘vervaardigen van representatieve chocolade tabletten’.

Chocolade tabletten? …

Dit is een 1 april grap zeker?

RepresentatievechocoladefabriekBloemendaal

Nee. Dat is het niet. Blijkbaar is het maken van chocolade tabletten nu een kerntaak van de overheid. Dat is het in ieder geval in de gemeente Bloemendaal. En let op: we hebben het over REPRESENTATIEVE chocolade.

Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Dit besluit werd gisteren bekend en we hebben er een dag op kunnen broeden maar zijn er niet uit gekomen en zitten nog altijd verward met de handen in het haar te frummelen, onderwijl piekerend over de combinatie Bloemendaal, chocola en representatief en hebben het hoofd nu in de schoot geworpen.

Dat dit niet gratis is, zal iedereen begrijpen. Mallen, chocolade, verpakking, productie. Het kost een paar centen maar dan heb je ook iets zal het college gedacht hebben. Alles teneinde het eigen bestuurlijke imago op te vijzelen. De belastingbetaler krijgt de rekening. Als de OZB weer tegenvalt, weet u tenminste waar het geld aan wordt uitgegeven.