Categorie: Positief Nieuws

Positief Nieuws. Het allermooiste compliment dat een volksvertegenwoordiger kan krijgen is deze reactie die onze fractievoorzitter via de mail vanochtend ontving van een inwoner uit Bloemendaal, zie tekst hieronder cursief gedrukt:

Geachte Mw. Roos,

Ik heb uw boek gelezen. Ik ga zelden of nooit stemmen, omdat ik niet geloof in schijn-democratie. 

Na uw boek (“Alles is hier geheim”) gelezen te hebben (en ook het boek: “Niet ons soort mensen”, van Rob Slewe) , dacht ik: Hoe ver kan een mens zijn nek uitsteken?

Mijn complimenten! en Respect.

U bent de eerste politicus/ca die ik dit schrijf, in mijn 68 jaar dat ik op deze aardkloot rondloop.

Ik was niet van plan te gaan stemmen, maar dat heeft u veranderd. Mijn vrouw en ik zullen op u stemmen. Uw boek zal ik dan nonchalant bij mij dragen.

Ik wist dat het erg was in bestuurlijk Bloemendaal; maar Zó erg wist ik niet en kon ik zelf niet verzinnen. misschien naïef.

Deze strijd lijkt mij slopend; ik wens u dan ook heel veel relativeringsvermogen toe en heel veel gezondheid.

Met respectvolle en vriendelijke groet, inwoner van Bloemendaal 

Wij zijn ontzettend blij met deze mail. Om meerdere redenen: op de eerste plaats is het voor ons juist belangrijk die inwoners te bereiken die geen vertrouwen meer hebben in de politiek en het bestuur van Bloemendaal. Die kiezers dus die denken: wij blijven thuis, want het heeft toch geen zin om te gaan stemmen. Deze inwoner en zijn vrouw gaan nu hun stem op ons uitbrengen. Dank voor het vertrouwen! Op de tweede plaats laat deze reactie zien dat kiezers goed beseffen wat hier precies in Bloemendaal aan de hand is: ‘Hoe ver kan een mens zijn nek uitsteken?’ Want de in- en intrieste werkelijkheid is dat een raadslid monddood wordt gemaakt, geen recht heeft op bescherming en wordt opgezadeld met een strafproces op basis van een valse aangifte door een oud burgemeester, terwijl de huidig burgemeester voor haar ontlastend bewijsmateriaal achterhoudt. Hoe een gemeente bovendien informatie laat verdwijnen of geheim verklaart zodat niemand er meer bij kan met als enig doel het eigen straatje schoon te vegen.

Meer in de categorie Positief Nieuws. Eerder schreven wij al op deze website over onze thema avond met interessante gastsprekers onder leiding van Jan van Eeden, bekend van het debatcentrum in Haarlem, de Pletterij. Op 6 maart was het dan zo ver: onze thema avond voor inwoners in het gemeentehuis. Het onderwerp was interessant en actueel: Openbaar bestuur onder druk. Hieronder publiceren wij voor u de film van die avond in twee delen. Een zeer geslaagde avond met hoge opkomst. De reacties waren super positief. Het is de bedoeling dat wij dit de komende vier jaar met enige regelmaat gaan organiseren en dan het gesprek aangaan met inwoners over actuele onderwerpen. Politiek is van ons allemaal!