Breaking: Fennema aangifte wegens smaad/laster krijgt vervolg. OM pakt het op!

Raadsleden Roos en Slewe zijn gebeld door Slachtofferhulp Nederland omdat zij slachtoffer zijn van een misdrijf. Dat misdrijf werd gepleegd op 3 maart 2018. Het betreft het misdrijf smaad en/of laster (artikel 261 en 262 van het wetboek van Strafrecht). Roos en Slewe deden vorig jaar onmiddellijk  aangifte van dit misdrijf tegen Meindert Fennema omdat hij in het landelijk radioprogramma van Jort Kelder verklaarde dat de beide raadsleden de burgemeester van Bloemendaal hadden gegijzeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Roos en Slewe hebben zich nu opnieuw tot hun strafadvocaten gewend omdat de nodige formulieren moeten worden ingevuld. Bovendien willen zij op de hoogte blijven van de voortgang in dit dossier. Er is een parketnummer bekend gemaakt en de zaak staat aangekondigd op de website van het OM.

Fennema zelf zei vorig jaar dat hij niet fout is. Hij heeft de gijzelneming niet van de burgemeester zelf gehoord maar baseert zich op ‘naaste bronnen’ aldus het Haarlems Dagblad  vorig jaar. Wij zijn natuurlijk zeer benieuwd wie die bronnen zijn, maar dat zal in de loop van het proces ongetwijfeld duidelijk worden

Raadsleden Roos en Slewe zijn in hun nopjes. Ze hebben bijna een jaar moeten wachten. ‘Het is absurd dat je beschuldigd wordt van gijzeling van een burgemeester, terwijl daarvan ab-so-luut geen sprake was. Dat heeft de burgemeester mij persoonlijk ook verklaard. Het gijzelen van een burgemeester is een zwaar misdrijf. Dat Fennema dit gezegd heeft, vind ik afschuwelijk en wij hebben er nog altijd last van. Het is idioot gewoon dat Fennema dat zo heeft kunnen uitspreken in die uitzending van Jort Kelder. Ik vraag me af waarom die man een podium wordt gegeven voor het spuien van laster,’ zegt Roos.

Slewe vindt dat de onderste steen boven moet komen. ‘Dit heeft onze partij bijzonder beschadigd in de aanloop naar de verkiezingen. We kunnen wel constateren dat van eerlijke verkiezingen in Bloemendaal vorig jaar geen sprake was.’

Meer hierover leest u in het persbericht hieronder: